Activitate 1.1: Evaluarea resurselor naturale din zona solurilor nisipoase în raport cu cerințele plantelor de fasoliță, sorg și secară
Activitate 1.2: Elaborare procedurilor privind sistemul de agricultură durabilă din zona solurilor nisipoase
Activitate 1.3: Diseminare rezultate obținute în faza 1
Activitate 2.1: Identificarea şi promovarea în cultură a unor genotipuri de fasoliță, sorg și secară cu conținut ridicat în proteină și tolerante la factorii de stres termohidric din zona solurilor nisipoase
Activitate 2.2: Realizarea unor retete furajere din boabe de fasoliță, sorg și secară
Activitate 2.3: Monitorizarea relaţiei sol–apă-plantă și implicațiile acesteea asupra cantității și calităţii producţiei de fasoliță, sorg și secară în contextul agriculturii durabile
Activitate 2.4: Activități de diseminare
Activitate 3.1: Comportarea resurselor genetice de fasoliță, sorg și secară în condițiile de stres termohidric din zona solurilor nisipoase
Activitate 3.2: Optimizarea factorilor biologici și tehnologici pentru promovarea asolamentului fasoliță-sorg-secară în cadrul agriculturii durabile
Activitate 3.3: Monitorizarea evoluţiei greutăţii corporale şi a stării de sănătate la păsări furajate cu nutreţuri combinate din fasoliţă, sorg boabe și secară.
Activitate 3.4: Activități de diseminare
Sinteza faza 3Activitate 4.1: Cuantificarea comportării materialului biologic de fasoliţă, sorg boabe și secară la condițiile ecopedologice din zona solurilor nisipoase
Activitate 4.2: Demonstrarea conceptului de refacere a capacității de producție și protecție a agroecosistemelor din zona solurilor nisipoase prin promovarea în cultură a unor specii de plante tolerante la stresul termohidric, fasoliță, sorg, secară
Activitate 4.3: Demonstrarea utilizării fasoliţei, sorgului boabe și secarei în reţetele furajere folosite în sectorul zootehnic
Activitate 4.4: Activități de diseminare privind „Refacerea capacității de producție și protectie a ecosistemului natural din zona solurilor nisipoase prin promovarea în cultură a unor plante specifice climatului arid (fasoliţă, sorg, secară)”